top of page

Laatste blogartikelen

 

 

De kracht van de ontmoeting

november 24, 2016

Steen

september 15, 2015

 

Verbinding

mei 30, 2014

 

Vol verlangen

september 3, 2013

 

Kapper Martin

augustus 28, 2013

 

 

Contact

 

Lieuwe Koopmans 

Frankestraat 9, 2011 HT Haarlem

lieuwe@lieuwe.net

06 109 228 79

Secure Base leiderschap

Inhoud

Je werk als leider in een organisatie kent een groot aantal paradoxen. Actie en rust, aandacht voor de ander en zelfzorg, resultaten halen en mensen samenbrengen, caring en daring, verandering en toekomst vormgeven en het verleden respecteren, je gezin en je werk: het zijn er slechts enkele.

Je weet als geen ander dat deze paradoxen zich niet door makkelijke oneliners of eenvoudige trucjes laten oplossen. Je kent inmiddels het klappen van de zweep en je verlangt ernaar om de authenticiteit in je leiderschap te versterken.

Om dat te bereiken, is het nodig om te onderzoeken wat je gegijzeld houdt en belemmert om de volgende stap naar meer vreugde en succes te zetten. Dit gaat bijvoorbeeld over een nog effectiever functionerende organisatie, afdeling of (management)team; het optimaler benutten van talent in je organisatie; meer plezier in het samenwerken met collega’s en klanten en het overtreffen van groeiverwachtingen.

De basis van deze training is Secure Base Leiderschap. We verbinden dit met inzichten uit de Transactionele Analyse en Functional Fluency, elementen van mindfulness, de thema’s van de Transitiecirkel en inzichten uit de neuro-psychologie.

 

Inspiratiebronnen

 

In de opleiding laten we ons inspireren door het werk van onder meer George Kohlrieser, Manfred Kets de Vries, Susanna Temple, John Bowlby en Jon Kabat-Zin.

 

Doel / opbrengst

 

In deze training leer je de verbinding met de ander te gebruiken als basis voor het overtreffen van de resultaten die je tot nu toe behaalde. Je onderzoekt hoe de rol van Secure Bases jouw leiderschap naar een volgend niveau kan brengen. Je krijgt daardoor beter zicht op je eigen talent en dat van de mensen waar je leiding aan geeft. Je leert je eigen potentieel en dat van anderen ten volle te benutten. Daardoor vind je een betere balans tussen werk en privé (work-life balance).

 

Werkwijze

De training Secure Base Leiderschap is intensief en ervaringsgericht. We hanteren een grote variëteit aan werkvormen waarmee de verbinding tussen hoofd, hart en handen wordt gemaakt.

De deelnemers brengen hun eigen (persoonlijke) casuïstiek in. Deelnemers zijn bereid zich open, nieuwsgierig en kwetsbaar op te stellen. Dat doen zij vanuit een visie dat zowel kracht als kwetsbaarheid nodig zijn om als leider te excelleren.

We werken in 2 blokken van 2 dagen.

 

Doelgroep

De training Secure Base Leiderschap richt zich op leiders in organisaties met een aantal jaren leidinggevende ervaring op meerdere niveaus, die ernaar verlangen een volgende stap te zetten in hun leiderschap en nog meer vreugde en succes te ervaren.

 

trainers

 

Lieuwe Koopmans in samenwerking met de School voor Transitie (Jakob van Wielink en Marnix Reijmerink

 

data

 

de opleiding start 2 x per jaar.

data voorjaar 2017: 20 en 21 Februari, 20 en 21 maart 

data najaar 2017: 9 en 10 oktober, 23 en 24 november

 

inschrijving en verdere informatie

 

www.schoolvoortransitie.nl

 

bottom of page